За съжаление все още не е открит начин да общуваме и да се разбираме напълно домашните си любимци, но учените продължават да работят по въпроса и да изясняват как по-добре да разпознаваме емоциите и чувствата им.

Но все пак знаем, че кучетата са любвеобилни същества. Ако, обаче, все пак си се питал дали кучето ти те обича, виж какви са начините, по които домашния ти любимец изразява своята любов:

Спокойно е, когато излизаш навън
Това е странно за много хора, които смятат, че ако животното ги обичаше, нямаше да ги пуска да излязат. Истината всъщност е, че когато кучето изпадне в подобно състояние, то не е провокирано от любов, а от страх, безпокойство. Възможно е кучето дори да не ти вярва достатъчно и това да предизвиква неговата бурна реакция. Ако знае, че ще се върнеш и няма да забравиш за него, кучето ще те изпраща спокойно.

Радва се бурно, когато се прибереш
Колкото и спокойно да те е изпратило до врата, кучето ти все пак не е щастливо от това, че ще се разделяте. Ти, компанията ти, му липсват и, разбира се, то се радва до полуда, когато отново си си у дома и ще се забавлявате заедно.

Гледа те в очите
Когато животното те гледа в очите по време на игра или излежаване, то отделя хормон като този, който при хората помага на майките да се привържат към бебетата си. Кучетата, гледащи стопаните си в очите са по-привързани към тях.

Ти се прозяваш, и то се прозява
При хората прозявката, предизвикана от прозявката на някой друг се счита като проява на емпатия и съчувствие. Същото важи и за кучетата. Ако домашния любимец се прозява заедно с теб, много вероятно е той наистина да те обича и да те чувства близък.

Обича да спи близо до теб
Ако кучето иска да спи в леглото ти, дори и ти да си показал ясно, че това не ти допада, това все пак е знак за обичта на животното. Това показва, че то харесва семейната среда и се чувства комфортно с Вас и не иска да се дели от глутницата, спейки на различно място.

Иска да ти покаже любимата си играчка
Ако си сред хората вкъщи, които кучето предпочита да побутва и приканва за игра, честито – ти си му сред най-любимите хора! Както хората, кучетата също изпитват симпатии и не биха играли с някой, който не им допада.

Винаги показвайте любовта, която изпитвате към кучето. То ще се трогне от жеста да му поднесете любимата храна „Equilibrio“, да поиграете с него, да се разходите заедно, да се погушкате. Можете да сте сигурни – кучето ще отговори на любовта Ви с любов!

Видяно: 1145 пъти

Коментари