Ако обичате своята котка и искате да я направите най-щастливия домашен любимец на света, ето няколко неща, които можете да правите за нея и които тя със сигурност ще оцени!

СОБСТВЕНА САКСИЯ С ТРЕВИЧКА
Може би сте забелязали апетитът, с който котката похапва от любимото Ви цвете. Ако обаче това все пак не Ви се нрави, то можете да отделите специална саксия за животното, в която да му посадите трева само за него. Дори няколко зърна пшеница, овес, ечемик ще свършат работа. Котките хапват зелени растения, защото те помагат за храносмилането им и за изкарването на топките косми.

ПОДДЪРЖАНА ТОАЛЕТНА
Първо трябва да уточним, че ако отглеждате повече от една котка, трябва да имате и съответния брой тоалетни. Не всички котки обичат да споделят тоалетната си, така че трябва да осигурите комфорт на животното, ако не искате то да си върши работата на неподходящи места.
Освен това, котката Ви ще се радва, ако почиствате тоалетната ежедневно и сменяте пясъка най-много на седмица.

ГРИЖА ЗА КОЗИНАТА
Не всички котки обичат процедурата по сресване, но всички обичат чистата, мека и гладка козина. С подходящите четки и пособия можете да направите заниманието по-приятно за животното, а то ще оцени грижата и старанието Ви!

ВРЕМЕ ЗА ИГРИ
Котката не е някаква вещ в дома Ви. Тя е живо същество и като такова иска внимание. Важно е да отделяте достатъчно време за игри с нея всеки ден. Това ще Ви коства някакви си двадесет минути, а ще направи животното много щастливо и доволно!

УЮТНО КЪТЧЕ ДО ПРОЗОРЕЦА
Котките обичат да наблюдават – това е неопровержим факт. И страшно много обичат да се настаняват край някой прозорец и да опознават света през него. Или да се „карат“ на лястовичките, свили гнездо на него. Каквато и да е причината Вашата котка да съзерцава околния свят, осигурете ѝ комфортно място, от където да го прави!

Котките са прекрасни същества. Те са мили, гальовни, елегантни, своенравни, но обичливи. Със сигурност има поне една котка, която е пленила сърцето Ви, и се надяваме, че е останала и в дома Ви. Ако е така – погрижете се за нейния комфорт и я зарадвайте, дори и с нещо малко!

Видяно: 2808 пъти

Коментари