Дъждът би могъл да провали тотално плановете Ви за прекарване на деня. Особено ако сте планували приятна разходка с домашния любимец, а навън няма изгледи да изгрее слънце. Но дори и времето да не позволява приятни разходки из парка, това не значи, че не бихте могли все пак да се позабавлявате. А и кучето все пак ще има необходимостта да изразходи енергията си. Сега е моментът да проявите своята креативност, измисляйки интересни за животното игри, които да бъдат съобразени с домашната обстановка.

Ако виждате, че кучето нервничи и очаква своята ежедневна разходка на открито, а няма как да му я осигурите, то тогава ще се наложи да се възползвате от онова, което Ви предлага апартаментът или къщата Ви. В случай, че разполагате с вътрешни стълби, то те ще бъдат идеалното място, където да тренирате и раздвижите домашния любимец. Тичането нагоре-надолу по стъпалата е много добро упражнение, а и е достатъчно натоварващо, така че кучето ще успее да изразходи натрупаната енергия за сравнително кратко време.
Някои кучета охотно приемат предизвикателството да търчат нагоре-надолу, други ще приемат предложението Ви за игра единствено, ако ги съпровождате в тичането. Трети обаче имат нужда от специална мотивация – да ги приканвате с някакво малко лакомство ще бъде най-добрият начин да ги накарате да тичат.

Ако дъждовният ден Ви е приклещил у дома, а не знаете как да разнообразите деня на животното, то можем да Ви дадем и друго предложение. Коридорът у дома може да се превърне в арена за страхотни игри! „Донеси топката“ е сред любимите игри на четириногите ни приятели. Вярно – на открито тя е далеч по-забавна, но пък и малко промяна в обстановката може да донесе удоволствие за животното. Пък и у дома има мебели, които за животното са препятствия по пътя към целта, правещи играта още по-вълнуваща.

Разходката е приятно занимание дори и за по-мързеливите кучета. Но интензивните игри като тези по-горе няма да се понравят на тези животни. Заместването на разходката за тях би могла да се състои в някакво по-спокойно, но все пак интересно занимание. Такова би могло да бъде например играта „открий лакомството“. Да правите пътечка от вкусни малки парченца или пък да криете из дома някакви любими на животното вкусотии ще го накара да обикаля наоколо, да души, да открива начини да достигне до заветната цел. А резултатът ще бъде забавление и активност за животното!

Дъждовният ден не означава непременно скука нито за Вас, нито за домашния любимец. Заедно можете да го превърнете в страхотен ден за забавления у дома. А Ваш съюзник в това начинание ще са лакомствата на „EQUILIBRIO“, които ще направят игрите още по-интересни за кучето!

Видяно: 958 пъти

Коментари