Грижите, които ще полагате за своя домашен любимец, със сигурност няма да бъдат малко. Все пак говорим за живо същество, което ще иска да се храни, да ходи до тоалетна, да се разхожда, да играе, да се радва на вниманието Ви. Вие сте тези, които ще бъдат ангажирани с хигиената и здравето на животното. И трябва да имате предвид, че грумингът също ще е едно от заниманията, с които ще се „разнообразявате“ ежедневието си. Той е важен за кучето.

По своята същност грумингът се съставлява от различни процедури, които биват прилагани на кучето, с цел да се поддържат както козината, така и кожата на домашния любимец. Не мислете, че Вашият любимец не се нуждае от това – от груминг се нуждаят всички породи кучета. В зависимост от типа на козината на домашния любимец при някои породи е нужно често разресване и къпане, а при други къпането може да бъде и веднъж в месеца.

Редовният груминг ще осигури на кучето Ви редица предимства, свързани най-вече с неговия комфорт и здраве. Ако Ви трябват повече причини за да осигурите подобна грижа на любимеца си, то ето Ви няколко:

  • Редовният груминг ще редуцира значително шансовете за развитие на болести като дерматит, кандидоза, разранявания от чесане, причинени от различни кожни проблеми;
  • Грумингът е грижа за хигиената на Вашето куче;
  • Намалява се шансът кучето Ви да се зарази с външни паразити по кожата;
  • Подстригването като част от груминга може да реши проблеми на кучето, свързани с повишената температура, куцота, дори и темпераментови особености, свързани с дискомфорта от недобре поддържаната козина.

И сами можете да видите, че грумингът ще има само положително въздействие върху любимеца Ви. Редовното почистване на козината, разресването, почистването на очите и ушите, къпането с подходящи шампоани, подстригването, рязането на нокти са основни груминг процедури, с които наистина можете да бъдете полезни на животното.

В специализираните магазини ще откриете множество инструменти, които биха могли да Ви бъдат от полза в начинанието. С помощта на консултантите или с насоките на ветеринаря ще се спрете на най-подходящите варианти за породата на домашния Ви любимец. Тази грижа за животното ще подобри дори и връзката Ви с него.

Не бива да пренебрегвате и значението на храната. Тя също оказва влияние върху кожата и козината на животното. Формулите на всички храни „Equilibrio“ включват вещества, които ще спомогнат за здравето и красивия външен вид на любимеца!

Видяно: 113 пъти

Коментари