Всеки от нас се стреми да бъде възможно най-добрия стопанин за своята котка. Грижим се тя да е добре нахранена, да е на топло, да се радва на удобно място за спане и почивка, да не ѝ липсва игра и внимание. И у всеки от нас възниква и въпроса – оценява ли котката тези грижи. Ако и Вие сте се питали дали котката Ви харесва, то проверете дали котката Ви прави някое от тези неща:

Навърта се покрай Вас
Ставате от дивана и чувате „туп-туп-туп-туп“ – четири лапи следват стъпките Ви неотлъчно. Отивате да си налеете чаша вода, но дори и това не е лесно, защото нещо пухкаво постоянно се пъха в краката Ви, отива точно там, където искате а стъпите, сякаш се опитва да Ви спъне. Възможно е и да не сте използвали банята сами от години, защото две красиви големи очи искат да знаят какво правите там.
Всичко това са признаци за привързаност. Можете да се обзаложите, че котката Ви обича. Тя не иска да се разделя с Вас, защото компанията Ви ѝ е приятна и харесва да прекарва времето си с Вас.

Показва си коремчето
Стомахът на котката е нейното най-уязвимо място. Еволюцията е заложила на котките винаги да застават така, че да не оставят лесен достъпът до уязвимите им места. Ако Вашият домашен любимец не се притеснява да се излегне по гръб, да вдигне лапички и да Ви подкани да погалите коремчето му, значи той определено Ви има доверие – Вие сте един от онези, които той харесва!

Оставя Ви подаръци
За съжаление не говорим за цвете или бонбони, а по-скоро за мъртва мишка, например. И макар и не особено приятна изненада, трябва да имате предвид, че това е голям жест от страна на котката. Тя Ви е оставила жертвата си – знак на почит към Вас, така че можете да чувствате поласкани!

Посещава Ви нощем, за да се погушкате
Ако котката Ви не пропуска да Ви посети вечерта, за да се настани в краката Ви, да се сгуши до Вас или направо да се излегне отгоре Ви, то можете да сте щастливи – това е един от малкото изблици на нежни чувства, които тези животни умеят да показват!

Бавно примигване
Котките могат да кажат много с очите и погледите, които Ви хвърлят. Да застанат срещу Вас, бавно примигайки с очи, е техният начин да Ви кажат „Обичам те!“.

Ако домашният Ви любимец прави някои от тези неща, то можете да бъдете сигурни, че сте успели да завладеете сърцето на своята котка!
А в случай, че животното все още не Ви е засвидетелствало своята обич, то напълнете паничката му с Equilbrio“ – сигурни сме, че това ще го разнежи!

Видяно: 733 пъти

Коментари