Онези от Вас, които отглеждат котка у дома, а и всеки, който си е позволил да хапне нещо вкусно пред погледа на някое коте, със сигурност се е сблъсквал с жалното мяукане и умоляващия поглед на тези животни. Той в много случаи се оказва неустоим, така че животинките винаги успяват да откопчат нещо от трапезата ни. Важно обаче е да знаем и кои храни е удачно да споделяме с котките!

МЕСО
Ветеринарите са единодушни, че сред всички храни на масата Ви, месото е най-удачното лакомство, което да споделите с котката си. Това се дължи на факта, че в природата котките се хранят именно с месо, и осигурявайки им го всъщност се доближаваме максимално до естествения им начин на хранене. Пилешкото е най-подходящият вариант, но не бива да се ограничавате само с него, за да може животното да получава различни вещества. Друг важен момент е месото да не се дава сурово, а сготвено – защо не сварено!

РИБА
Тя е сред любимите на котките угощения. Тя обаче също трябва да бъде предлагана единствено сготвена на домашния любимец. Любимецът Ви ще оцени ако от време на време сменяте деликатеса, с който го гощавате – веднъж скумрия, веднъж шаран, веднъж риба тон. На практика нямате ограничения в избора. Но и тук е от изключително значение рибата да не оформя цялостното меню на животното.

ЯЙЦА
Можете да ги предлагате спокойно на котката си. Тя ще се зарадва на част от твърдо сварените Ви яйца, както и на бъркано яйце без никакви подправки. Яйцата са доста хранителни и често биват сравнявани с месото, поради което можете да ги сервирате на пухкавото четириного!

СИРЕНЕ
Поради съдържанието на лактоза, към която някои възрастните котки развиват непоносимост, млякото не е сред подходящите за всички котки храни. Но ако Вашият домашен любимец обича мляко и млечни продукти, то сиренето определено попада в менюто му!

ЗЕЛЕНЧУЦИ
Тяхното количество в менюто на котката Ви трябва да бъде минимално. Но ако животното започне да изпитва интерес към растенията у дома, упорито правейки се на тревопасно, то този необичаен апетит трябва да Ви подскаже, че организмът на котето се нуждае от вещества, които можете да му набавите под формата на печени моркови, задушен зелен боб или броколи. Котките си падат по краставици и зеленолистни, с каквито също можете да почерпите любимеца си. Те ще помогнат и при изкашлянето на космените топки.

От изключително значение е да имате и още нещо предвид. Ако искате домашният Ви любимец да се храни здравословно, то трябва а знаете, че собствената Ви храна НЕ Е най-подходящата и за котката Ви. Всички тези подходящи храни, за които Ви споделихме, трябва да съставляват не повече от четвърт от дневната дажба на животното. Защото то все пак не е човек и има различни нужди от Вашите.

За това, най-добре е храната за котката от собствената Ви трапеза, да се изразява под формата на лакомство, а не цяло хранене. За основната порция спокойно можете да се доверите на храните със супер премиум качество „Equilibrio“!

Видяно: 104 пъти

Коментари