В различните периоди от развитието си, кучетата се нуждаят от различна храна. Добре е стопаните да знаят как да ги посрещнат и задоволят.

Едно малко кученце на възраст около шест седмици е вече достатъчно голямо за отбиване. Кучетата понякога правят това и сами, особено когато имат достъп до храната на майката. Кученцата обаче трябва да бъдат хранени с храна, специално предназначена за малки. Нужно е и по-често хранене – поне три пъти на ден. С времето броят на храненията ще се редуцират до два пъти дневно, а след осеммесечна възраст могат да се хранят и по веднъж дневно. За всяко куче, особено за палетата, е от изключително значение винаги да имат чисти купички и винаги да имат достъп до прясна вода.
Малките кучета може да имат затруднения с приемането на суха или по-твърда храна. Така че можете да наблегнете на консерви, или да прибавяте към гранулите малко мляко или топла вода. В ранна възраст е важно да изградите и хранителен режим на кучето. Винаги хранете животното по едно и също време и на едно и също място.
Палетата имат нужда от повече калории, отколкото едно възрастно животно. Важно е обаче и да не прехранвате животното. Малките не бива да бъдат дебели, защото това е предпоставка за развиването на заболявания например с костите и ставите.

Кучетата, достигнали зряла възраст, имат други хранителни нужди. Порциите, които предлагате на животното трябва да бъдат съобразени с активността на животното. Колкото по-игриво и жизнено е, толкова повече храна трябва да приема, за да губи тегло. Ако пък домашният Ви любимец страда от наднормено тегло, то нужно ще е ограничаване на количествата.
Кучето трябва да има оформена талия и да няма изпъкнали ребра.

Затруднените движения, намаляването на активността, спад в енергията съпътстват остаряването на животното. За да бъдете от полза на възрастното животно, можете да му предложите храна, която не е дотолкова богата на калории, защото такава в съчетание с ниската активност може да доведе до затлъстяване. Кучетата на тази възраст често имат проблеми със зъбите и венците, имат лош дъх. С тези проблеми обаче се борят храните със супер премиум качество, които включват в състава си нужните за целта вещества.

Винаги хранете животното с висококачествена кучешка храна, съобразена с възрастта, активността, породата на кучето, каквито са храните „EQUILIBRIO“.

Видяно: 289 пъти

Коментари