Котките са много гальовни същества. Те безспорно обичат вниманието и предпочитат ласките да са насочени именно към тях. Почти не се среща котка, която ще Ви откаже малко милване, чесане зад ухото и гъделичкане по гушката! Тези пухкави създания обожават и още нещо – да спят! При това са способни да го правят на почти всяко място – дори и в скута Ви! Ако имате честта да отглеждате у дома котка, която обича да подремва близо до Вас, то сигурно Ви се е случвало да усещате как лежейки, ЖИВОТНОТО СВИВА И ИЗПЪВА ЛАПИЧКИ. Това е един от най-милите жестове, с които може да Ви награди Вашият домашен любимец – ТОЙ ВИ МАСАЖИРА!

Да си признаем – по-често се случва Вие да угаждате на котката, отколкото тя на Вас. За това радвайте се на жестове като този – котешкият масаж е наистина отпускащ. Но трябва да знаете, че ще получите такъв само ако се грижите добре за животното и то се радва на вниманието и ласките Ви. Е, разбира се, ТОВА НЕ Е ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА, ПО КОЯТО КОТКИТЕ МАЧКАТ!

Истината е, че КОТЕТАТА СЕ НАУЧАВАТ ДА ПРАВЯТ МАСАЖИ ОЩЕ В НАЙ-РАННА ВЪЗРАСТ – всъщност, това е едно от първите неща, на които се научават след раждането си. Малките откриватели разбират, че масажирайки млечните жлези на мама, те стимулират отделянето на мляко!
Остава обаче въпросът защо и възрастните котки продължават да масажират. Котките превръщат масажирането в нещо като навик. При досег с меки обекти те свързват усещането с спомена за майката и майчиното мляко, поради което отново прибягват към познатите методи.

Но и това не е единствената причина за проява на навика. МАЧКАНЕТО Е ПРИЗНАК ЗА ПРИВЪРЗАНОСТ НА ЖИВОТНОТО. С него то Ви показва своята обич. Може и да не Ви изглежда така, когато в мачкането вземат участие и ноктите, но факт е, че животното не го прави с идеята да Ви нарани, а напротив – да Ви достави удоволствие.

Интересно е, че МАЧКАНЕТО ЗА КОТКИТЕ ИМА И ОЩЕ ЕДНО ЗНАЧЕНИЕ – ТО Е НАЧИН ЗА МАРКИРАНЕ. Сигурно свързвате „маркирането“ с други по-неприятни процедури. Така че сигурно ще останете доволни, че животното е избрало именно този нежен начин да обозначи, че Вие сте неговите стопани!

Ако и Вие искате да се насладите на масаж от страна на котката Ви, то тогава най-добре поглезете животното – почистете тоалетната и купичките му, отделете му кътче само за него и му постелете меко одеялце, галете го и го чешете, зарадвайте го с вкусна храна „EQUILIBRIO“ и бъдете сигурни, че то ще Ви се отблагодари подобаващо!

Видяно: 3127 пъти

Коментари