Транспортирането на кучето в някои случаи е много лесно, особено когато животното не изпитва страх и харесва времето, прекарано в колата. Има и домашни любимци, които не възприемат така спокойно идеята за пътуване. Ако и Вашето куче е сред тези, които стават неспокойни и раздразнителни, твърде възторжени и жизнени, то някои от идеите, които ще споделим с Вас, могат да Ви бъдат доста полезни. А и с някои от тях ще направите пътуването по-комфортно както за кучето, така и за себе си и останалите пътници.

Транспортна чанта
Тя ще е най-подходящият избор ако кучето е твърде буйно, например. Така ще предпазите и него, а и всички останали в превозното средство. Освен, че чантата ще предложи комфорт и защита на домашния любимец, то тя ще Ви бъде полезна в случаите, когато ще пътувате със самолет, влак, както и с колело.

Предпазен колан за кучета
Той ще Ви помогне да осигурите безопасно пътуване за кучето в автомобила. Единият му край представлява нашийник или нагръдник, а другият край се закопчава като стандартен колан. По този начин кучето ще стои на мястото си, а и няма да има опасност да закача и разсейва шофьора.

Предпазна решетка
Тя ще прегради автомобила на две и ще осигури пространство за пътуващите и за самото куче. Монтирането обикновено не е никак сложно и става много бързо. Решетката няма да позволи на животното да напусне пределите на определената за него част от возилото. Така също ще предотвратите и неочаквани действия от страна на кучето по време на шофирането.

Покривало за багажник
В магазините ще откриете покривала направени от дебел брезент, който освен всичко е и непромокаем. То се поставя в багажника на колата и е специално предназначено за целта. Закачалките преминават през облегалките на задната седалка и се закрепя. Покривалото ще е достатъчно голямо да покрие и по-големи багажници. Удобство са и допълнителните джобове, в които можете да държите каишката и вода за кучето, както и да закачите преносима хранилка, пълна с вкусна храна „Equilibrio“, в случай че планувате по-дълго пътуване!

С куче на път може да е много забавно и приятно, стига да успеете да осигурите на животното безопасността и комфорта, от които се нуждае!

Видяно: 120 пъти

Коментари