Кучето живее рамо до рамо с човека от хилядолетия. Нито едно друго живо същество не му служи толкова вярно, колкото кучето. То е безстрашно и любвеобилно! С една и съща готовност тръгва на военни походи и неделни разходки, да охранява границата и да топли леглото Ви, да залавя престъпници и да гони топка в двора. Каквато и помощ да търсите, от каквато и подкрепа да се нуждаете – кучето винаги ще бъде до Вас, готово да изцеди и последната си капка сила, за да Ви помогне и да Ви направи щастливи. Няма друго живо същество, толкова отдадено и така безкористно, както приятелят на четири лапи!

Жалко е, че все още има хора, които смятат кучетата за глупави животни, за такива, които лесно могат да бъдат манипулирани. Истината е една – глупаво куче няма. Някои животни са по-съобразителни, други – не чак толкова, но не и глупави. А това, че кучето може да усвоява команди и да ги изпълнява, не е лошо качество. Това е дисциплина, на която кучето се поддава отново с една цел – да Ви угоди!

Кучетата разбират много думи от човешкия език. Прекрасно схващат онова, което им говорите, което им споделяте, когато сте сами. Кучетата умеят да разпознават и чувствата Ви – те знаят кога са обичани. И емоциите Ви не остават скрити от зоркия им поглед – домашният Ви любимец винаги ще знае дали сте добре и можете да сте сигурни, че ако не сте в настроение, кучето ще направи всичко по силите си, за да Ви накара да се усмихнете и да не се чувствате самотни.

Кучетата обичат и децата – те са нежни и търпеливи с малчуганите. Помагат им и да израснат в дом, където са приемани и обичани безусловно. И където винаги има другар за игра, другар, който ще ги очаква и ще се радва бурно при всяка среща!

Кучето винаги намира пътя към дома. Винаги намира начин да се връща и да бъде там за Вас, когато имате нужда. Именно за това кучето е най-добрият приятел на човека!

Обичта ни към кучетата е напълно естествена – те са най-чистите и безкористни същества на планетата! Единствената загадка е защо кучетата изпитва тази безгранична любов и привързаност към човека?

Видяно: 536 пъти

Коментари