Ако сте решили да си вземете домашен любимец, който да изпълва къщата Ви с настроение и весели игри, то сигурно сте се насочили към кученце. Освен забавните моменти обаче, отглеждането на куче е свързано и с много грижи и отговорности. За да сте сигурни, че и Вие, и животното ще се чувствате спокойни и щастливи, то трябва да вземете няколко неща предвид, преди да доведете животното у дома!

Легло
Това е първото нещо, което трябва да осигурите на животното. В началото то няма да се чувства много комфортно в новата обстановка, в която ще го поставите. За това да има свое собствено кътче – дори и малко – ще му даде известна сигурност и уют. Изберете някое топло легло или кошница с меки възглавнички, от където домашния любимец да опознава създалата се ситуация. Важно е и къде ще поставите леглото – добре е то да не е на течение, да не е много близо до врата. Например в някой ъгъл или друго скрито и сигурно местенце!

Храна и вода
Разбира се, те са изключително важни. Малкото кученце ще расте много бързо в самото начало и ще се нуждае от добър режим на хранене. Менюто на кученцето трябва да е съобразено с нуждите на растящия организъм. Сред предложенията на „Equilibrio“ ще откриете пакети предназначени за малки кученца. Добре е да се снабдите поне с един такъв, преди новия член на семейството да е прекрачил прага.
Но също така храната трябва да е и вкусна. Хигиената също е от голямо значение, за това трябва винаги да изплаквате паничката на кучето, преди да сипете новата порция.

Аксесоари и играчки
Задължително трябва да посетите зоомагазина преди кучето да се е нанесло у дома. Нужни ще са Ви доста играчки, особено сега, докато кученцето е малко, енергично и много игриво. Кучетата обичат да дъвчат, особено в периода, когато сменят зъбите си. За това няма да са Ви излишни няколко играчки за дъвчене.
Докато сте в магазина, потърсете нашийник и каишка. Кучетата имат нужда от разходка, за това определено ще Ви бъде необходими.

Четки
Четката за козина е необходима. С нея ще се грижите за здравата козина на животното, а също и за кожата му.
Не пропускайте и четката за зъби. Подхванали сме темата за хигиената и няма как да не споменем и устата на кучето. Специални четки и пасти за зъби за кучета, ще откриете във всеки специализиран магазин.

Видяно: 140 пъти

Коментари