Декември е и зимата осезаемо настъпи. С падането на градусите всички сме увеличили топлите дрехи на гърба си. Но време е да помислим и за домашните любимци. Не само ние чувстваме студа – те също усещат разликата в температурата и ще се нуждаят от помощта Ви, за да прекарат по-комфортно зимните месеци.

Погрижете се кучето да е на топло
Ако чувствате, че навън е твърде студено за Вас, то можете да сте сигурни че и животното няма да се чувства комфортно. Въпреки че някои породи издържат на ниски температури, повечето домашни кучета са свикнали с температурите на закрито и не искат да бъдат навън за прекалено дълги периоди от време. Кучета с по-малко козина, малките породи кучета, и тези, които са по-близо до земята е най-добре да разполагат със зимно яке или друга топла дрешка, с която да ги разхождате.
У дома пък ще трябва да намерите уютно, топло кътче, където няма течение. Това ще е местенцето, където домашният Ви любимец ще спи без да чувства студ. Това е от изключително значение, особено в случаите, когато отглеждате твърде малки кученца или доста стари такива. Едно топло одеяло в леглото, в което да се зарови, ще направи щастливо всяко куче!

Груминг
Много е важно след разходка, особено през зимата, да почиствате лапите на кучето. Това е важно, защото солта и химичните препарати, с които се обработват пътищата могат да раздразнят кожата и причинят болка и неразположение на кучето. Някои от веществата могат да бъдат и особено опасни при поглъщане. Това обаче не означава по-често къпане. Това няма да се отрази добре на любимеца. Почиствайте само лапите му.

Внимавайте с водата
Локвите могат да бъдат опасни за кучетата. През зимата те могат да съдържат какво ли не. Антифризът, който никак не е рядко срещан през тези месеци, може да бъде смъртоносен при поглъщане. За това – никакво пиене от зимните локви! Всъщност, локвите не са особено препоръчителни въобще. Гледайте кучето Ви винаги да има достъп до прясна и чиста вода у дома, а няма да е зле да носите такава и по време на разходката, за да не се вижда кучето принудено да пие от локвата.

Това са само няколко съвета неща, които са съвсем лесни за следване, а могат да донесат комфорт на кучето през зимата. Уютно легло на завет, топла дрешка, суха козина, чисти лапи, прясна вода и вкусна храна „Equilibrio“ – това е всичко, от което домашния любимец ще се нуждае през зимата.

Видяно: 675 пъти

Коментари