Всеки, който е имал честта да бъде стопанин на вярно ‪#‎куче‬, знае че ЧЕТИРИНОГИТЕ НИ ПРИЯТЕЛИ МОГАТ ДА СТАНАТ ДОСТА НЕСПОКОЙНИ В ПРИСЪСТВИЕТО НА ДРУГИ ЖИВОТНИ. Може би не сте си задавали въпроса какво изпитва кучето Ви, когато Ви види в компанията на друго животно, при това видимо доволни от неговото присъствие. Вероятно не смятате, че кучето Ви се притеснява от близостта Ви с други животни, но истината е, че това не е така.

Ако сте забелязали, че кучето Ви започва да се държи странно, става неспокойно или дори агресивно в присъствието на друго куче, то трябва да имате едно наум. Много е вероятно домашният Ви любимец да ревнува. ВИЖДАЙКИ, ЧЕ ВНИМАНИЕТО ВИ Е ПРИВЛЕЧЕНО ОТ ДУГО ЖИВОТНО, ЧЕ СЕ РАДВАТЕ НА ПРИСЪСТВИЕТО МУ И ГО ГАЛИТЕ, БИ МОГЛО ДА НАКАРА КУЧЕТО ВИ ДА ИЗРЕВНУВА. В такива моменти обикновено домашните любимци прибягват до избутване на конкуренцията, ръмжене, дори до хапане и бой.

Всъщност, по въпроса дори са били проведени изследвания. Две дами, изследователи от калифорнийски университет, са се заели с ПРОУЧВАНЕ В ТАЗИ ОБЛАСТ. Те работили с тридесет и шест кучета. За целите на експеримента техните стопани били помолени в присъствието на домашния си любимец да фокусират вниманието си върху два други обекта – плюшено куче и празна пластмасова кофа.
Животните реагирали различно спрямо двата обекта – цели осемдесет процента от КУЧЕТАТА СЕ ОПИТАЛИ ДА ИЗМЕСТЯТ ВНИМАНИЕТО ОТ ПЛЮШЕНАТА ИГРАЧКА КЪМ СЕБЕ СИ, побутвайки стопанина си, ръмжейки плюшеното куче и опитвайки се да го избутат. Що се отнася до кофата – само четиридесет процента от кучетата реагирали по подобен начин.

Резултатите показали, че ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ЖИВОТНИТЕ СА РЕВНИВИ СПРЯМО СТОПАНИТЕ СИ и не желаят те да обръщат внимание на други обекти, особено на други кучета! Установено било и че ревността е сред основните методи на кучетата за защита на изградените социални връзки и отношения.

Това, че кучето Ви е ревниво, може да Ви говори само едно – то Ви обича толкова много, че Ви иска само за себе си. РЕВНОСТТА Е ПО-ПРИСЪЩА НА ВЕРНИТЕ КУЧЕТА, онези, които са били отглеждани с голяма любов и внимание от своите стопани.

НО АКО ВСЕ ПАК НЕ ИСКАТЕ КУЧЕТО ВИ ДА ПРОЯВЯВА ПОДОБНО ПОВЕДЕНИЕ, то един от най-добрите начини, е да покажете на животното още докато е малко, че макар и да милвате други кучета, продължавате да обичате и него. Редувайте ласките към едното и другото животно – така нито едното от тях няма да се чувства пренебрегнато. Да засвидетелствате обичта си със супер премиум храна с марката „EQUILIBRIO“ ще бъде жест, който също ще бъде оценен!

Видяно: 737 пъти

Коментари