Да отглеждате куче у дома означава нещо повече от това просто да имате домашен любимец. Защото кучетата са истински другари и ще бъдат до Вас, те ще успеят да разберат какво се случва с Вас само с един поглед.

А, Вие, колко често разговаряте с кучето си? Да, въпросът ни е съвсем сериозен!
Знаете ли, че да водите разговор с най-добрия четириног приятел на човека е не просто занимание, на което се отдавате, когато сте сами. Разговорът с кучето всъщност има положително въздействие върху здравето Ви, а освен това укрепва и връзката, която съществува между Вас и кучето Ви.

Погрижили сме се да Ви дадем няколко причини, които да Ви накарат да разговаряте с кучето по-често:

Кучето разбира какво му говорите!
Колкото по-често разговаряте с животното, толкова по-лесно ще става за него да разбира какво искате да му кажете. Точно по този начин се случва и дресирането на животното и изпълняването на команди. То разбира какво се иска от него, когато му кажете „донеси топката“, разбира и какво го очаква, когато му кажете „хайде на разходка“! И щом кучето Ви може да разбере тези думи, то тогава то би могло да разбере и много други, стига да разговаряте с него достатъчно често!

Чувствата са много повече от всички думи!
Звуците, тонът, с който говорим, мимиките, жестовете ни – те показват в много по-голяма степен онова, което мислим и искаме, отколкото които и да било думи! Съществуват изследвания, които са доказали, че мозъкът на кучето възприема речта и държанието Ви по същия начин, по който го прави и човешкият мозък. Това означава, че кучето Ви е напълно способно да разбира какво му говорите, благодарение на тона, интонацията Ви, както и благодарение на езика на тялото Ви.

Напълно е възможно е да се почувствате значително по-добре след разговор с кучето Ви!
В края на деня всички се нуждаем от отдушник и някой, на когото да споделим как е минал денят ни. И кучето може перфектно да се справи с тази задача. С кучето можете да говорите на всякаква тема, да разкажете за всякакви проблеми и тревоги. Можете да споделите свободно и щастието, и тъгата си с него!

Всеки от нас иска да има до себе си спътник, който разбира чувствата и мотивите му, който е съпричастен към тревогите му, който прощава грешките му и не го съди. Точно това същество ще откриете в лицето на Вашето куче – един верен другар, който Ви обича безусловно!

Видяно: 655 пъти

Коментари