11214192_958711927507698_3483377247533544670_n

Котките започват да показват видими промени свързани с възрастта след 7 до 12 години. Започват да се оформят проблеми, свързани с метаболизма, имунитета и цялостното здравословно състояние. Някои от тях са неизбежни, но други могат да бъдат контролирани с диета.

1. Започнете прилагането на диета за възрастни котки след седмата година.

2. Главните цели при храненето на възрастна котка трябва да бъдат свързани с поддържане на добро здраве и оптимално телесно тегло, за да се забави или предотврати развитието на хронични заболявания. Както и да се намалят или подобрят клиничните признаци на заболявания, които вече са налице.

3. С увеличаването на възрастта, при котката може да се появят признаци като:
– увреждане на кожата и козината;
– загуба на мускулна маса;
– по-чести чревни проблеми;
– артрит;
– затлъстяване;
– проблеми със зъбите;
– намалена способност за борба с инфекции.

4. Грижите за котки в напреднала възраст трябва да включват рутинни дневни и периодични ветеринарни прегледи за оценка наличието или развитието на хронични заболявания. Стресови ситуации и резки промени в ежедневните навици трябва да се избягват. Ако е необходимо да бъде направена драстична рутинна промяна е необходимо същата да бъде осеществена поетапно.

5. Добрата грижа за здравето на вашия домашен любимец задължително включва добра храна. EQUILIBRIO предлагат специализирани храни, съобразени изцяло със здравословните изисквания на възрастните котки.

Видяно: 109 пъти

Коментари