Отглеждането на куче носи своите трудности и отговорности, но заедно с тях ще се радвате и на множество весели моменти, прекарани с четириногия приятел. Играта с кучето носи много настроение както на животното, така и на нас самите. За това всички толкова обичаме да се закачаме с домашния любимец. Но не винаги успяваме да бъдем особено оригинални в измислянето на занимания, с които да зарадваме кучето. За това сме се погрижили да Ви предложим няколко игри, които да предложите на животното в случаите, когато не Ви хрумва какво да правите.

Бягане с препятствия
Тичането е чудесен начин за изразходването на енергия. То би могло да се превърне в чудесна физическа и умствена тренировка за животното, ако по маршрута му поставите препятствия, които да прескача, заобикаля, или през които да се провира. Един широк коридор би могъл да се окаже перфектното трасе за целта. Можете по него да наредите възглавници с различна височина или някакви други предмети, на които кучето не би се наранило. След като приключите с приготовленията, пуснете любимеца и го приканвайте да дойде към Вас на финалната права!

Къде е топчето?
Тази игра е любима на хора и животни. С нея също ще тренирате ума на кучето. Нужни ще Ви бъдат гумено или друго топче и три непрозрачни чаши. Целта е да местите топчето от една чаша в друга, а кучето трябва да познае къде е скрито топчето.

Криеница
Ако си мислите, че тя е подходяща само за хората, не сте познали! Криеницата ще остави във възторг и Вашето куче. Нужно ще е да го оставите в едната стая, докато вие се скриете в друга част от апартамента и започнете да издавате някакъв звук, който то ще последва и така докато Ви открие.

Подреждане
За Вас може би не звучи като игра, но пък кучето може да намери заниманието за интересно. За целта ще Ви трябват купчета и играчки, които да разпръснете по пода и из стаята. След това трябва да посочите място (например кош или леген), където животното да поставя играчките. Можете да го поощрявате при всеки верен ход с лакомство „EQIULIBRIO“!

Как се казваш?
Ако Вашето куче все още не е научило името си, то има една игра, която освен много забавна, ще бъде и полезна на животното да разбере как се казва. Можете да съберете всички членове на семейството, които да се разпръснат в различни стаи или части от апартамента. Всеки поред ще приканва кучето, използвайки някакво име. Уловката е, че то ще получава лакомство „EQUILIBRIO“ единствено, когато реагира на собственото си име, а не на всички.

Предполагаме вече не се чудите как да прекарате времето с кучето. Ако скучаете, веднага изберете някоя от игрите и я изпробвайте!

Видяно: 166 пъти

Коментари