Котките са адаптивни и доста изтънчени създания. Те са много добри другари и подходящи домашни любимци, защото освен гальовни, те са и доста независими, така че ще се постараят да сведат нуждата от грижи до минимум. Всъщност, основното задължение, което ще имате, е да набавяте на котката подходяща и задължително вкусна храна.

За да бъде домашният любимец здрав, жизнен, щастлив, важно е да му осигурявате подходящо и питателно меню. И е от изключително значение то да бъде съобразено с хранителните нужди на котката Ви. Защото много да хората, които хранят котката си така, както биха хранили себе си, но нуждите на животното са различни от човешките.

Търсенето на най-добрата храна за котката Ви не трябва да се основава на името или марката. Ако искате да храните животното си с качествена храна, то тогава обръщайте внимание на състава ѝ, а не на наименованието. Най-добрата храна за котката Ви е онази, която има най-качествен състав. В порцията на домашния Ви любимец трябва задължително да присъстват протеини, мазнини, фибри, въглехидрати, както и витамини, разбира се. Така котката Ви ще расте правилно, ще бъде активна и доволна.

Сухите храни са най-често сещаните на пазара, а и най-често купуваните. Те са удачен избор за Вашата котка. Но разнообразието е твърде голямо, така че изборът няма да бъде лесен. Важно е да избирате храната за животното от специализиран магазин, а не от супера. Тук със сигурност ще попаднете на по-качествени и подходящи предложения.

Сухата храна може да бъде разделена на три класа. Ниският клас е обикновен, средният е премиум, а високият бива наричан суперпремиум. От името им става ясно, че колкото по-висок клас е храната, толкова по-хранителна и полезна е тя за котката Ви. Освен по-пълноценно меню, тя често предоставя на животното и повече калории.

Опасни за животното са консервантите. Добре ще е да следите за тях и да не купувате храни съдържащи в състава си бутилхидрокситолуен, бутилхидроксианизол или пък етоксиквин. Те не са необходими на котката Ви и не са никак полезни за нея, така че е най-добра да ги избягвате.

Колкото повече са натуралните съставки, витамините, протеините, фибрите, мазнините и по-малко изкуствените подобрители в храната на животното, толкова по-добре за него. Сухата храна от ниския клас не е препоръчителна. По-добре ще е да се насочите поне към премиум храните.

А „Equilibrio“ ще Ви предложи СУПЕРПРЕМИУМ качество,  което определено ще допадне на пухкавия Ви домашен любимец! Марката разполага с голямо разнообразие от разновидности за различните възрасти, породи и нужди на котките.
Зарадвайте домашния любимец с нещо вкусно и полезно!

Видяно: 358 пъти

Коментари