Котките са игриви животни. Те биха оценили, ако отделяте поне двадесет минути на ден, за да поиграете с тях. Това ще им помогне да победят скуката и напрежението, да обединят мисълта, бързите си реакции и добрата си физика за едно забавно приключение.

Имаме няколко съвета към Вас, ако искате да се насладите на приятна игра с котката:

Правилна настройка и подготовка
Игрите с котката Ви ще бъдат предимно ролеви. Трябва да сте подготвени за това, че котката Ви в никакъв случай не би се поставила в ролята на жертва, така че тя ще бъде ловец! Нуждаете се от играчка, която да бъде жертва, освен ако не искате вие да се превърнете в такава. Така, подготвени за подобен род игра, най-добре ще е да създадете подходяща арена за нея – столовете, кутиите, възглавниците, одеялата и всичко, което може да бъде безопасно препятствие или скривалище трябва да влезе в употреба за една наистина вълнуваща игра.

Подходящо поведение
За да бъде времето за игра пълноценно, важно ще е да влезете добре в своята роля. Това означава да овладеете поведението на плячка правилно. Ако в края на връвта сте завързали играчка мишка, рибка, птичка, то дръжте се като такава. Нека птичката прехвръква, мишката да бързо да се скатава по ъглите, а рибката да плува. Котките не са глупави същества. Липсата на правдоподобност ще направи играта по-малко интересна и приятна за животното!

Не оставяйте котката разочарована
Каквато и плячка да сте си наумили да бъдете, Вие ще трябва да се опитвате да избягате от хищника. Но ако котката никога не успява да достигне своята жертва, тя много бързо ще изгуби интерес към играта и ще се оттегли. За това, позволявайте на котката от време на време да хваща плячката, която да успява да се отскубне в последния момент, докато скоро не се озове пак в лапите на домашния любимец. Все пак играта трябва да е удовлетворителна за животното, а не потискаща!

Не изтощавайте котката
Вие може да имате енергията да продължите играта с часове, подръпвайки края на конеца. Но за котката Ви нещата не стоят по този начин. Тя е напрегната, дебне, снижава се, напада, оттегля се, крои планове и стратегии, изчаква подходящия момент, втурва се, крие се, мисли. И всичко това изтощава животното както физически, така и психически. Разбира се, това е една от целите на играта, но не злоупотребявайте. Петнадесет-двадесет минутна игра са предостатъчно!

Видяно: 353 пъти

Коментари