Всеки, който има щастието да отглежда куче, всеки ден се изправя пред голямо предизвикателство. Всъщност дори две – двете жални умоляващи очи, които винаги са вперени в наредените на масата чинии. Безспорен факт е – кучетата са истински чревоугодници и с удоволствие биха опитали всеки деликатес, който им предложите. Защото храната за тях отдавна не е средство за оцеляване, а начин да си доставят удоволствие.
През годините дори фактът, че те са месоядни животни, също се е изменил, поради което днес можете да прочетете за кучета вегетарианци и такива с много особени кулинарни предпочитания. Това обаче съвсем не значи, че кучето Ви може да се храни с всичко, което му харесва.

Кучетата са хищници
Домашният Ви любимец е месоядно същество и това е в природата му. Важно е да не се опитвате да налагате на животното собствените си предпочитания относно храната. Добавянето към храната на продукти, различни от месо, е от важно значение, но все пак месо трябва да присъства в менюто на кучето!
Този въпрос обаче трябва да бъде разгледан и от още един ъгъл. Кучето е хищник – природата го е снабдила с всички необходими му приспособления като здрави нокти, остри зъби, бързина, ловкост и какво ли не с единствената цел да може да улавя плячката си. За да бъдете спокойни за животното обаче, най-добре ще е да не му позволявате да се храни със сурово месо, защото то може да пренася различни болести. Термичната обработка обаче е лесен начин да се справите с този проблем!

Кучетата обожават сладките лакомства
Ако си отворите пакет бисквитки можете да бъдете сигурни, че кучето веднага ще довтаса с умоляващ поглед. Истината е, че кучетата могат да различават много вкусове и сладкото е един сред любимите им. Дивите събратя на домашния Ви любимец често похапват с удоволствие плодове с високо съдържание на фруктоза и можете да сте сигурни, че Вашето куче също слюноотделя обилно при мисълта за нещо сладичко. Но дръжте шоколада далеч от него – той е опасен за кучето! Големите количества сладко също не са подходящи. Бихте могли от време на време да отчупвате от бисквитката си и да почерпите с нея любимеца, но не прекалявайте!

Опасните за кучето Ви храни
Без съмнение кучето Ви точи лиги, докато гледа как поставяте на масата различните блюда. Тези животни умират от желание да опитат всичко, което им предложите, но трябва да внимавате много с някои продукти. Такива са например гроздето, лукът, кафето, шоколадът, пъстървата и сьомгата, прасковите и сливите. Тези продукти най-добре да държите скрити от домашния любимец, защото консумирането им е опасно за кучетата!

Кучето и котешката храна
Можете да сте сигурни, че кучето ще опита да хапне и от котешката паница. Ще откриете и това, че го прави с голяма наслада. Има причина обаче тези храни да се продават отделно – те не са едни и същи и някои от съставките в котешката храна не са никак подходящи и нужни на кучето Ви, така че най-добре избягвайте да му позволявате такива волности!

Най-добре ще е да храните кучето си с вкусна храна „EQUILIBRIO“ и няма да се притеснявате за нищо – кучето Ви ще я обожава, а Вие ще знаете, че сте му осигурили най-доброто!

Видяно: 505 пъти

Коментари