Всеки, който отглежда куче или смята да го направи, трябва да обръща специално внимание на онова, с което храни кучето си. На пазара открити могат да бъдат различни храни, марки, видове. Разнообразието не е нещо лошо, но пък прави избора още по-сложен. А и изобилието от сухи храни, паучове, консерви, лакомства не правят избора по-лесен. Поради неспособността си да изберат, много хора решават да хранят кучето си с храната и продуктите, които взимат за себе си. Идеята за това не е лоша, но не всеки знае кои храни са полезни за кучето, как да се приготвят и кои храни биха могли да му навредят.

В този смисъл, използването на храна специално за кучета е много по-добър вариант. Важно е да уточним – храната трябва да бъде кучешка. Ако смятате, че котешката и кучешката храна са едни и същи – лъжете се! Едната е богата на едни вещества, другата – на други. Котешката обикновено съдържа по-голямо количество протеини, от които кучетата не се нуждаят в такава степен, а това е за сметка на други витамини, които са им необходими.

Видовете храни могат да бъдат разпределени в зависимост от своя клас и цена, от вкусовите качества и хранителна стойност, по влажност и други фактори. Добре е да се консултирате с ветеринар относно храненето на животното. Различните породи например имат различни нужди – едни кучета са по-енергични и се нуждаят от повече калории, други пък имат дълга козина, за здравето на която значение има и храната. Тези нужди трябва да бъдат посрещнати по подходящ начин. Именно за това на пазара днес могат да бъдат открити специални предложения.

Специализираните храни представляват специално разработени предложения. Те ще предложат на домашния Ви любимец идеалните пропорции, с които ще бъдат удовлетворени всички нужди на кучето Ви. Обикновено предлагани биват храни, предназначени за малки кученца, за животни от различните породи (дребни, средни, едри, гиганти), за животни в зряла възраст, за животни, съобразно тяхната активност, за поддържане на оптимално тегло и спрямо други съображения.
Точно такива са и предложенията на „EQUILIBRIO“!

И специализираните, и обикновените храни, могат да бъдат срещани в различни варианти. Консервираните храни са сред тези варианти. В сравнение със сухите и полувлажните, те обикновено, но не винаги, имат по-високи вкусови качества и е възможно любимецът Ви да ги предпочита. Той обаче се нуждае и от суха храна, така че добре е да разполагате и с такава.
Важно при използването на консерви, е задължително да съхранявате отворените в хладилник, при това за не повече от три дни. След изтичането на този срок храната би могла да причини разстройство или други неразположения.

Сухите храни също предизвикват интереса на четириногите ни любимци. Малките хрупкави кубчета имат своята важна роля. Те спомагат при грижата за зъбите и премахването на зъбния камък. В сравнения с консервираната, тази храна е много по-трайна след отваряне.

Видяно: 413 пъти

Коментари