Все повече стопани на кучета и котки избират да дават на любимците храни без зърнени култури. „Grain Free“ храните са създадени с цел да предотвратят вредните ефекти от порции, съдържащи прекалено голямо количество зърно. Храните, изключващи тази съставка, са създадени с цел да удовлетворяват хранителните нужди на животните пълноценно, както и за да удовлетворяват личните предпочитания на любимците.
Някои животни например са алергични или по-чувствителни към зърнените култури и резултатът от храненето с неподходяща храна води то суха и раздразнена кожа и дори до болки в корема. „Grain Free“ храната може да Ви помогне, правейки и животното, и самите Вас щастливи!

Днес на пазара можете да откриете много видове храни с различни „grain free“ формули – те се отличават една от друга по своите съставки, използвани за заместването на зърнените. Важно е да знаете, че етикетът, обозначаващ „без зърнени храни“ съвсем не означава храна, лишена от въглехидрати или пък храна с високо съдържание на протеини. Всъщност, говорим за храна, в която зърното е заместено от други съставки – най-често сладки картофи – които осигуряват подобно или дори по-високо въглехидратно съдържание, позволяващо на порцията да осигури на животното пълноценно хранене, което не е лишено от важно за него съставки!

В своята естествена среда и кучетата, и котките са месоядни. Тяхното хранене включва най-вече животински протеини, осигурявани от уловената плячка. Съвсем малка част от дажбата им е представена от някакви плодове или зеленчуци. Що се отнася до зърнените култури – те съвсем не са част от менюто на любимците ни. Именно поради тази причина зърнените храни са много трудно усвоими за организма на животното. Да му предлагате храна, съдържаща такива съставки, може да не допадне на животното и дори да му причини раздразнение, дискомфорт, болки.

Преминаването към „grain free“ режим на хранене ще осигури на кучето и котката Ви и някои чудесни предимства – ще заздрави кожата и ще направи козината още по-лъскава. Премахването на зърнените храни ще намали риска от алергии, ще възвърне апетита на по-придирчивите любимци, ще им осигури енергия!

Разбира се, трябва да имате нещо предвид – винаги, когато правите промени в храненето на животното, правете го постепенно! Добре ще е в началото да добавяте по малко от новата храна към обичайните порции на любимеца и постепенно да увеличавате количеството ѝ, за да не се стресира организма.

Grain Free предложенията на „EQUILIBRIO ще бъдат перфектният избор за домашният Ви любимец!

Видяно: 267 пъти

Коментари